Bakat Semlor :)
Bakat 24 härliga semlor idag så ja bjuder på ett recept..
Glömde fota dom klara :(
Semlor.
20stora/40små
14-16 dl Mjöl
1½ dl Socker
125g Rumsvarmt margarin
50 gr Jäst
2 tsk Kardemumma
1 Ägg
5 dl Mjölk
2 äggulor till penslingen samt lite mjölk.
Blanda nästan allt Mjöl, Socker, Margarin i bitar, smulad Jäst, Kardemumma och Ägget i matberedaren till en välblandad blandning.
Värm mjölken till fingervarm, 37 grader och blanda med torringredienserna. Arbeta degen kraftigt 10 min och jäs under bakduk sedan i 30-40 min
Ta sedan degen på ett mjölat bord och dela degen i x delar. Rulla till släta bullar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Jäs i 30-40 min under bakduk och slå igång ugnen på 225 grader.
Rör samman 2 äggulor och lite mjölk som du penslar bullarna med innan du gräddar dom i 7-10 min.
Glömde fota dom klara :(
Semlor.
20stora/40små
14-16 dl Mjöl
1½ dl Socker
125g Rumsvarmt margarin
50 gr Jäst
2 tsk Kardemumma
1 Ägg
5 dl Mjölk
2 äggulor till penslingen samt lite mjölk.
Blanda nästan allt Mjöl, Socker, Margarin i bitar, smulad Jäst, Kardemumma och Ägget i matberedaren till en välblandad blandning.
Värm mjölken till fingervarm, 37 grader och blanda med torringredienserna. Arbeta degen kraftigt 10 min och jäs under bakduk sedan i 30-40 min
Ta sedan degen på ett mjölat bord och dela degen i x delar. Rulla till släta bullar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Jäs i 30-40 min under bakduk och slå igång ugnen på 225 grader.
Rör samman 2 äggulor och lite mjölk som du penslar bullarna med innan du gräddar dom i 7-10 min.
Kommentarer
Trackback